Szeminárium Közös(s)Égi háttérrel

 

Szöveg, kotta, ecset: a Biblia értelmezésének útjai.
Erre a névre hallgat a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának idei legkreatívabb tanegysége. Célja az, hogy a hallgatók a bibliai szövegek értelmezése mellett az irodalommal, képzőművészettel és zenével egybegyúrva alkossanak kerek egész értelmezéseket.

A tanegység oktatói, vagy még inkább koordinátorai Zsengellér József, Trajtler Dóra, valamint Dull Krisztina, aki magazinunk szerkesztője is. Amellett, hogy lapunk igyekszik otthonos légkört teremteni a hallgatók köré némi teával, várhatóan a legjobb művek publikációjára is a Közös(s)Ég Magazinban kerül sor.

 

A magazinnak kezdettől fogva egyik fontos célja a multimedialitás, vagyis ha lehet képpel, hanggal, vagy videóanyaggal szemléltetni, kiegészíteni, megtámasztani a szövegeket. De miért fontos, hogy a teológus ne csak a szövegben tudjon gondolkodni?

 „A különböző bibliai témájú művészeti alkotásokban az Ige egyfajta értelmezését, vagy éppen az isteni szóra adott választ láthatjuk – talán éppen hallhatjuk, olvashatjuk. Vannak képek, amelyek szinte vádolják Istent, vannak zeneművek, amelyek dicsőítik őt. Hogyan szólította meg a bűnesetről szóló tanítás a három nagyon különböző zsenit: Miltont, Dürert és Bachot? Ilyen kérdésekről beszélgetünk a szemináriumon, hiszen a művészet évezredek óta az Istenről való gondolkodás egyik legfőbb fóruma. Tulajdonképpen semmi mást nem teszünk, mint folytatjuk ezt a hagyományt.” – mondta el Dull Kriszta. 

Izgatottan várjuk a hallgatók műveit!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr362670568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása