Egy egyszerű, ám praktikusnak tűnő ötlet megvalósításába invitálom a Közös(s)ég olvasótáborát: adatbázist készítünk egyházunkban működő, hozzánk kötődő művészekről. Ennek egyik célja, hogy szembesüljünk végre azzal, hogy mennyi értékünk van ilyen téren is, amelyet talán ki sem használunk. A másik pedig éppen az, hogy ezt a kihasználást megkönnyítsük. Egyszerű példával élve: ha egy gyülekezetnek új úrasztali terítőre, kehelyre vagy festett üvegablakra van szüksége, tudja, kihez forduljon.

 

Az adatbázis nem több, mint hogy minden művészről, aki szívesen csatlakozik hozzá, egy rövid bemutatkozást ad: mivel foglalkozik, miket készít és igény esetén mit vállal. Felületet szeretnénk biztosítani arra, hogy láthatóak legyenek a művész munkái.

Az adatbázis a Szenci Molnár Albert Egyházművészeti Intézet honlapjára kerül majd fel, ami azt jelenti, hogy közvetlenül elérhető lesz a Parókia Portálról és a Károli Egyetem honlapjáról. Emellett gondoskodni fogunk arról, hogy egyházi fórumokon időről-időre megjelenjen, bekerüljön a köztudatba.

Ha ügyesen végezzük a dolgunk, akkor ahogy több és több művész csatlakozik hozzá végül egy galériává válik majd a honlap, amely áttekinthető képet ad majd kortárs művészetünkről. Ehhez kérjük a Közös(s)ég olvasóinak segítségét: ha ismer olyan művészt, aki egyházunkhoz kötődik, biztassa, hogy vegye fel a kapcsolatot az Egyházművészet Intézettel!

Dull Krisztina / Egyházművészeti Intézet

Dull.krisztina@kre.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kozossegmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr662879890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása